
Panday is behoorlijk grappig, maakt moeiteloos contact met de zaal en wisselt flauwe grappen en onverwachte wendingen vlot en vaardig af. Daarbij ontziet hij ook zichzelf niet: bewapend met een karrenvracht aan zelfspot staat hij op het podium. Het is vrijwel onmogelijk om de innemende Panday niet als goodguy te zien, maar toch breekt hij in Karma af en toe opeens met die reputatie. Dat sorteert een interessant soort ongemak bij de toeschouwers, die Panday met plezier in hun morele verwarring laat rondzwemmen.
Zeker naar het einde van de voorstelling toe bouwt de aimabele comedian steeds meer ruimte voor kwetsbaarheid in. Dat resulteert in een emotionerende en breekbare ode aan zijn vorig jaar plots overleden regisseur Wimie Wilhelm, met wie hij aanvankelijk aan deze voorstelling werkte. Panday toont zich hier oprecht ontheemd, wat de hele voorstelling met terugwerkende kracht van een nog diepere lading en betekenis voorziet.
Onderdeel van
NTF Rotterdam
De Cabaret Collectie, een selectie van de meest in het oog springende cabaret- en kleinkunstvoorstellingen van het afgelopen seizoen. Uit het Juryrapport:
"De opvallend persoonlijke voorstelling Karma markeert een grote stap in het kunstenaarschap van Rayen Panday. Zijn eigen dilemma’s smeedt hij om tot een universeel portret van de feilbare mens die met zichzelf in het reine probeert te komen. Panday laat zijn toeschouwers met plezier in hun morele verwarring rondzwemmen.
Tickets
Er zijn geen tickets beschikbaar.